× Bernard mallat Architects logo WORK PHILOSOPHY TEAM CONTACT ABOUT

  • ← Back to projects

    CLIFF VILLA

    Floor surfaces shoot out of the envelope into space, to create shade and ample space for outdoor entertainment. The slab edges taper gently and make the hovering slabs appear paper-thin. The rectilinear language of the project discretely contrasts with nature and the organic surroundings, while retaining the well-integrated character of mountain shelters. At this altitude the summers are pleasant and the inhabitants of the two dwellings will spend most of their time outdoors; sharing the multiple platforms wedged into the hill, be they rooftops or terraces that extend from the interior.

    In association with
    WZ architects
    Philippe Saade


    Client:
    Undisclosed

    Team:
    Walid Zeidan, Bernard Mallat, Philippe Saade, Louis El Khoury, Tamer-Georges Musharbesh, Mahmoud Charif, Hammoud Badran, Mireille Lteif, Desiree El Khoury

    CLIFF VILLA CLIFF VILLA CLIFF VILLA CLIFF VILLA CLIFF VILLA CLIFF VILLA CLIFF VILLA
    ← Back to projects